MENU GŁÓWNE
KONTAKT
Miejsko-Gminny Ośrodek Kultury w Kamieniu Krajeńskim ul. Sępoleńska 4 89-430 Kamień Krajeński tel./fax (0-52) 3 88 60 68 |
Zrób i Sprzedaj-Upiecz i Wygraj. Kiermasz Wielkanocny |
poniedziałek, 01 lutego 2016 |
KIERMASZ WIELKANOCNY „ZRÓB I SPRZEDAJ – UPIECZ I WYGRAJ „
12 marzec / sobota/ 2016 roku w godzinach od 10.00 do 14.00 MGOK zaprasza osoby prywatne , placówki opieki, świetlice środowiskowe ,szkoły,placówki kultury i itp. którzy wykonują ozdoby wielkanocne, stroiki świąteczne, haftują,szydełkują - tworząc rękodzieło – do zaprezentowania i sprzedaży swoich wyrobów , które mogą upiększyć nasze domy i stoły na Wielkanoc.Dodatkowo zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na
„Najsmaczniejsze ciasto wielkanocne”
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w dniu imprezy. Zgłoszenia wystawców oraz osób do konkursu na ciasto wielkanocne przyjmuje MGOK w Kamieniu Krajeńskim do dnia 7 marca ,osobiście lub drogą elektroniczną Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. Warunki uczestnictwa w konkursie na najsmaczniejsze ciasto:
1. W konkursie mogą wziąć udział mieszkańcy gminy Kamień Kraj. 2. Oceniane będą tradycyjne ciasta wielkanocne /mazurki, babki, babeczki, makowce, pierniki, serniki itp./Wszystkie zgłoszone wypieki będą rywalizowały ze sobą w jednej kategorii –najsmaczniejsze ciasto wielkanocne. 3. Powołana przez organizatora komisja konkursowa nagrodzi najsmaczniejsze ciasta. 4. Uczestnik zgłaszający się do konkursu jednocześnie wyraża zgodę na wyeksponowanie ciasta oraz na przeznaczenie go do degustacji przez uczestników Kiermaszu Wielkanocnego. 5. Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród odbędzie się w dniu imprezy 6. Kryteria oceny: walory smakowe, walory estetyczne, nawiązanie do tradycji. 7.Każdy uczestnik ma prawo zgłoszenia jednego rodzaju ciasta. 8.Potrawy powinny być doręczone na konkurs w formie gotowej w dniu imprezy / sobota, 12 marzec, do godz. 10.00 / 9. Do ciasta należy dołączyć nazwę oraz dane autora wypieku.
|